top of page
  • Foto van schrijverVAH

JEUGD ROOFVISDAG 2014


Ook dit jaar hebben we weer een roofvisdag georganiseerd voor de Jeugd in Alblasserdam .


Voor het eerst volledig onder de vlag van de V.A.H na het samengaan met “Ons Belang”.

Er konden dit jaar 20 kinderen meedoen dit in verband met de activiteiten en de aantal boten die meededen.


De Kinderen werden om 9.30 uur verwacht na het welkoms woord en de splitsing in twee groepen kon er begonnen worden met de dag. De dag bestond uit een presentatie door twee enthousiast leden van de Snoekstudiegroep Nederland België (SNB) te weten Daan Baars en Edgar Snoek ( hoe krijg je het verzonnen). De presentatie bestond uit verschillende manieren van vissen op roofvis , materiaal en het belangrijkste hoe om te gaan met de vissen.


Na de presentatie werd de groep in tweeën gedeeld, een groep ging een spinner maken en de andere maakten een dropshot lijntje voor het vissen op baars. Voor de buiten activiteit hadden we dit jaar 5 Boten waar de kinderen slepend met kunstaas proberden een snoek te vangen. Tijdens het varen vertelden de mannen van de boot over hun visserij.


Tussen de middag konden we met zijn allen ons tegoed doen aan een kop erwten of tomaten soep met een broodje rookworst. Na het middag eten werden de groepen gewisseld en konden de activiteiten van vooraf aan weer beginnen.Het is niet een echte wedstrijd maar de nummers 1, 2en 3 krijgen  altijd een extra prijs.Hengelsport winkel “De Snuffelhoek”heeft dit keer 3 sets met  3 shads als prijs beschikbaar gesteld. Teus Verhoeven heeft nog aangeboden om de nummer 1 en degene met de grootste snoek een dag mee te nemen met de boot voor een onvergetelijke dag.De kinderen die buiten de prijzen vielen hebben allemaal een shad gekregen van Piet de Ruiter de snoekbaars gids en van de vereniging een kunstaas voor in de polder.

De grootste snoek is gevangen door Corstiaan Heuvelman van 67 cm.


Om 15.30 kwam deze succes volle dag ten einde en namens de jeugd commissie willen we:


Adri van Pelt, Hildo de Lange,Teus Verhoeven, Piet de Ruiter en Patrick de Jong  van de boten.


Melissa Sturrus  en Martine Zanen  voor in de keuken.


Wim Sturrus, Jacco Zanen ,Marc in’t Veld en Bert Kooijman.


Bedanken voor hun inzet en hopen volgend jaar weer een geweldige dag te organiseren.


9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page