top of page
  • Foto van schrijverVAH

JEUGDROOFVISDAG 2016


Voor het 5e jaar in successie hebben we als visvereniging (VAH) voor de jeugdleden weer een roofvisdag georganiseerd. Dit jaar hadden we de VNV (Vereniging  Nederlandse Vliegvissers) uitgenodigd en zij vonden het leuk om onze kant op te komen, waardoor we weer een totaal ander programma hadden dan de afgelopen vier edities. Om 9:30 werd iedereen verwacht en om 10:00 kon het evenement beginnen. Het programma zag er als volgt uit: De VNV nam het vliegbinden en het werpen met de vliegenhengel voor hun rekening. Daarnaast waren er gelukkig weer een aantal van die vaste vrijwilligers met een boot bereid gevonden, die met de kinderen het water op gingen om al slepend met kunstaas roofvis proberen te vangen.

De groep kinderen werden over 2 groepen verdeeld, waarbij één groep meeging met de boten en de andere groep bleef binnen om een mooie streamer te maken van veren en bont of ging naar buiten waar ze les kregen in het werpen met een vliegenhengel.


Voor de middag was het best bikkelen voor de kinderen die een activiteit buiten hadden, omdat de temperatuur net boven nul was. Soms kwamen de kinderen die met een vliegvishengel aan het werpen waren even naar binnen om op te warmen, maar daarna gingen ze weer snel naar buiten, omdat ze het zo leuk vonden om te doen.

Tussen de middag werd er gezamenlijk geluncht. Er was weer gezorgd voor het befaamde broodje met worst en een kop erwten- of tomatensoep. Tijdens de lunch kregen we de resultaten van de boten door en dat viel niet mee. Er waren nog maar twee snoeken gevangen. Na de lunch gingen de groepen wisselen van activiteit. We hoopten dat de middagsessie wat meer roofvis zou opleveren, maar dat viel niet mee. Gelukkig werden er nog 4 snoeken bijgevangen, waardoor het totaal aantal snoeken op 6 kwam deze dag. Een stuk minder dan vorig jaar, maar de dalende temperaturen ’s nachts en een oosten wind zijn vaak niet de beste ingrediënten voor succesvolle vangsten. Aan de vrijwilligers in de boten lag het niet. Alle trucks werden uit de kast gehaald.

Ondanks dat kennis opdoen en gezelligheid onderling het belangrijkste is, hebben we er toch ook een beetje een wedstrijd van gemaakt en konden de deelnemers een beker winnen. Ook was er nog een prijs voor de grootste snoek.Daan de Ouden ontving naast de eerste prijs ook nog de prijs voor de grootste snoek.

Alle deelnemers hebben een plug meegekregen die we kregen aangeboden door “Hengelsportzaak de Snuffelhoek” ,waarvoor onze dank.


Ook kregen alle kinderen nog een mooi tijdschrift van de VNV, waarin allerlei informatie is terug te vinden over hoe en welke ze vliegen kunnen maken voor het vliegvissen in allerlei wateren. Ook onze dank daarvoor en uiteraard ook voor hun grote bijdrage tijdens dit evenement. Ze waren met 5 mensen aanwezig. De kinderen kregen ook van de heren van de VNV nog een compliment dat ze zich zo goed hadden gedragen en ze hadden nog nooit meegemaakt dat alle zelfgemaakte streamers ook allemaal gelukt waren. Knap stukje werk, maar dan kon ook alleen maar, doordat er zulke goede begeleiding was van de VNV.

Als organisatie willen we Melissa Sturrus en Martine Zanen bedanken voor hun hulp in de keuken. Arjan van Ommen, Henk Velthuis, Emmo Steenhuis  en Marc in ’t veld (nog bedankt voor de lekkere gevulde koeken die je altijd verzorgt) voor het op zich nemen van allerlei taken.

Onze dank gaat ook uit naar Piet de Ruiter, Adri van Pelt,Teus Verhoeven en Wim Sturrus die met hun boot waren gekomen.


Het was goed om te zien dat er zo veel vrijwilligers aanwezig waren, zodat we een goede indruk hebben achtergelaten bij de jeugd en bij de VNV.

Verder willen we de fotografen van deze dag  nog bedanken, Ton de Boom en Martine Zanen. Organisatie was wederom in handen van de VAH jeugdcommissie:

Hikmet Hakioglou, Ton de Boom en Jacco Zanen.

9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page