top of page
  • Foto van schrijverVAH

JEUGD COMPETITIE 2013

Voor het 3e jaar hebben de visverenigingen  “Ons Belang”en de V.A.H uit Alblasserdam weer de jeugdcompetitie gehouden.

Dit jaar hebben er 23 jongens en meiden meegedaan. We hadden makkelijk met meer kinderen kunnen gaan vissen, alleen als organisatie hadden we er voor gekozen om met maximaal 22 kinderen te gaan vissen. Ja, ik zie de meeste al denken en het klopt dat er 1 meer heeft meegedaan door een foutje van mijn kant, maar Ronan Verkerk heeft het geweldig naar zijn zin gehad.

Voor volgend jaar moeten we gaan kijken hoeveel kinderen er mee kunnen doen. Tijdens deze competitie avonden is er ook een Jeugdcommissie ontstaan, waardoor er een grotere interesse van buitenaf is ontstaan en men ook is gaan inzien hoe belangrijk het is om bezig te zijn met de jeugd.

We hebben op 7 woensdag avonden gevist op 2 trajecten, Het Rijzenwiel, water van “Ons Belang” en aan de Ponykade op de steigers van de V.A.H.

Er werd gevist op centimeters. Nu werden er op de Ponykade de grotere vissen gevangen maar in het Rijzenwiel kon je veel visjes weg tikken. Er zijn zelf palingen gevangen, maar tot teleurstelling van de kinderen telden deze niet mee.

Woensdag 10 juli is de laatste wedstrijd  gevist en na afloop is de prijsuitreiking gehouden. De 5 beste uitslagen telden mee voor de uitslag.


1ste  Jorg Zanen met 1458 cm

2de  Jason Velthuis met 979 cm

3de Tim Verloop met 704 cm

4de Neline Lugtenburg met 692 cm

5de Thijs Verloop met 681cm

6de Dylan Velthuis met 679 cm

Jorg Zanen mocht de “Cees den Breejen” bokaal mee naar huis nemen voor 1 jaar

Voor de grootste vis hadden we ook een beker en deze is gewonnen door:

Thijs Verloop met een brasem van 54 cm


Jongens en meid van harte gefeliciteerd!!!!


Voor dit jaar hebben we nog twee data, te weten 7 September en 16 november.


Op zaterdag 7 september zullen we aan het Rijzenwiel te Alblasserdam een Jeugd Kijk-en Doedag organiseren in samenwerking met Sportvisserij Zuid West Nederland. De jeugd kan zich nu al inschrijven bij de Hengelsportwinkel de Snuffelhoek.


16 november zal voor de 2de keer een Jeugdroofvisdag gehouden worden aan de Ponykade.


Ik wil alle sponsoren en de vrijwilligers bedanken voor hun inzet en hoop dat we nog vaak met elkaar aan de waterkant kunnen staan en mogen genieten van het plezier van de kinderen die ze met het vissen beleven.

16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page