top of page
  • Foto van schrijverVAH

Roofviswedstrijd jeugd 2017

Zaterdag 21 oktober werd de roofvisdag voor de jeugd gehouden. Dit jaar een andere opzet dan de afgelopen jaren, waar de dag in het teken stond van slepen met kunstaas en kunstaas maken. In plaats daarvan hebben we een roofviswedstrijd gehouden met doodaas op de Ponykade. De donderdag voor de wedstrijd kwamen de deelnemers naar het clubhuis, zodat wij de regels en methode konden uitleggen. Het waren er slechts 6, maar wel 6 fanatieke vissers. Onder het genot van een glaasje fris werd de deelnemers verteld, dat er met doodaas gevist moest worden onder een dobber aan een enkele dreg. De keuze van het doodaas was vrij. De deelnemers zelf hadden al gezorgd voor een voorraad verse voorn en baars en waren bereid deze mee te nemen naar de wedstrijd, zodat alle deelnemers er gebruik van konden maken. Wij zorgden voor de sardines. De deelnemers kregen deze simpele montage te zien, zodat ze thuis hun voorbereidingen konden treffen. Ook werd nogmaals uitgelegd dat een onthaakmat, onthaak tang en een knip tang om eventueel dreggen door te knippen verplicht zijn om bij je te hebben. Ondanks dat het voor de meeste deelnemers bekend is om dit allemaal op orde te hebben, blijven we dit herhalen, omdat het erg belangrijk is voor zowel het welzijn van de vis als het welzijn van de visser.

Zaterdag om 12:30 toen wij arriveerden, stonden ze alle zes al te wachten op de witte brug bij de ponykade. Het was duidelijk dat ze er zin in hadden. De hengels werden opgetuigd en werden door ons gecontroleerd. Iedereen had alles netjes voorbereid en zo begonnen we een kwartier eerder dan de bedoeling was aan de wedstrijd. Wat opviel was dat de meeste deelnemers zich rond de brug verzamelden. Dit is niet onlogisch, omdat zulke objecten in het water vaak roofvis aantrekken. Het was William die als eerste beet kreeg, maar helaas verzilverde hij deze aanbeet niet. Niet veel later was het Corstiaan die beet kreeg en iets langer wachtte, voordat hij aansloeg. Dit was de eerste vis en al na een half uur vissen dus dat beloofde wat. De omstandigheden waren ideaal. Een zuidwesten wind kracht 4/5 en half bewolkt. Na 1 ½ uur vissen was er niets meer gevangen en probeerden we de deelnemers iets actiever te laten worden, want ze zaten bijna allemaal nog bij de brug. Alleen Corné probeerde het ergens anders. Hij viste steeds 10 minuten een steiger af , maar helaas zonder resultaat. Halverwege de wedstrijd hebben we met een aantal deelnemers het nog geprobeerd in de bocht tegenover de sluis, maar ook hier werd niets gevangen. De resterende tijd werden er nog pogingen ondernomen op andere plekken op de Ponykade, maar helaas ook zonder enig resultaat. Dat betekende dat Corstiaan Heuvelman met 1 snoek van 67 cm de grote winnaar werd van deze wedstrijd. Ondanks de matige vangst was het een gezellige middag met deze fanatieke vissers.

Dinsdag 24 oktober was de prijsuitreiking in het clubgebouw. Corstiaan Heuvelman ontving de 1e prijs en de beker voor de grootste vis. De andere prijzen werden verloot onder de overige deelnemers. Voor een bijdrage aan de beschikbare prijzen bedanken wij de Snuffelhoek.

Hikmet Hakioglou en Jacco Zanen

114 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page