top of page
  • Foto van schrijverVAH

ROOFVISDAG 2013

Op Zaterdag 30 November 2013 vond weer de jaarlijkse V.A.H. roofviswedstrijd plaats.

Dit jaar konden we ons verheugen op 16 aanmeldingen en dat was vergeleken met vorig jaar een mooie opkomst te noemen..


De wedstrijd was ook dit jaar weer verdeeld in twee wateren.

Allereerst werd er om 8 uur verzameld aan de Nieuw-Lekkerlandse wetering voor de ochtend sessie tot 11.45 uur. Het weer werkte prima mee, er stond weinig wind en in de loop van de ochtend klaarde het ook nog eens op zodat het zonnetje heerlijk over de polder en het water scheen.


Alle deelnemers trokken nadat het startsein van 8.30 had geklonken hun eigen plan. Zo was er een deel die koos voor het struinen met dood en kunstaas aan de rechter en het midden gedeelte van de wetering, en er was een groepje die er voor koos om met hun auto/fiets/lopend zo’n 200 a 300 meter naar links te koersen om daar hun gewenste plek te bevissen. Na een uurtje gevist te hebben wist Steven Advocaat, die voor de linkerkant had gekozen, twee mooie snoeken met doodaas te vangen waarvan de grootste 79 cm was. Ook Emmo Steenhuis die ook aan de linkerkant actief was kreeg meerdere aanbeten en ook hij ving vrij snel twee snoeken. Roofvis expert Patrick de Jong liet het daar niet mee zitten en als enige wist hij met een kerstboom spinner maar liefst vier snoeken op het droge te krijgen met 69 cm als zijn grootste snoek.


Tegen het einde van de ochtend wist Emmo wederom nog een snoek van 65 cm bij te vangen dus hij was wel degelijk Patrick’s grootste concurrent geworden met totaal drie stuks. Ook Bert Goudswaard wist met een good old dood vootje een snoek van 73 cm te verleiden. Aan de andere kant van de wetering wisten o.a. Johan Nuis / Rien de Heer snoek te vangen dus de aantallen die in de wetering zijn gevangen viel beslist niet zo tegen. Om 11.45 uur eindigde de ochtendsessie en zette iedereen koers richting het ijsclubgebouw in Alblasserdam. Linda Hakioglou verzorgde de hongerige magen van de deelnemers met meerdere broodjes warme rookworst en een kop snert en tomatensoep.


Rond 13.00 uur werd het tijdelijke onderkomen weer verlaten voor de waterkant en ook net als tijdens de ochtendsessie zetten de vissers koers naar hun zelf gekozen stekken. Nu koos iedereen voor het vissen met doodaas en gelukkig was het gemaal gestopt met malen (bedankt Hans) zodat er gelukkig geen stroming stond. De middag was taai te noemen. De wind ging meer aantrekken en ook nam de bewolking toe en er viel zelfs wat miezer regen. Johan Nuis wist bij zijn geliefde gemaaltje een snoek te vangen maar hij had er eerlijk gezegd wel wat meer van verwacht qua vangsten aldaar. Emmo Steenhuis was met Marc in ’t Veld als enige voorbij de bocht gelopen om daar hun geluk te beproeven. Emmo stond immers maar een snoek achter en als hij er eentje wist te vangen van goed 60 cm en Patrick op nul bleef staan, dan kon hij wel eens de winnaar van deze editie worden. Helaas voor hem bleven zijn sardines onaangeroerd maar na een uurtje schoot wel de dobber van zijn buurman onder. Het was geen gigant maar met 70 cm was Marc toch blij dat de nul van zijn lijst af was. Hans Vastenhoud en zijn maat Jilles vd Stoep vonden dat het beste voor het laatst bewaard moesten worden want Hans wist een snoek te vangen en Jilles zelfs twee. Hoe bitter voor hem was het dat Jilles een paar minuten over vier zijn 3e snoek ving. Maar helaas voor hem was de wedstrijd al reeds afgelopen (dat gaf hij ook eerlijk aan) zodat hij niet de grootste snoek van de middag op zijn naam kon schrijven.


In het ijsclubgebouw met wederom een lekkere warme of koude versnapering was het wachten op de uitslag. Voorzitter en tevens ook deelnemer van de wedstrijd Bert Kooyman was druk bezig met het optellen en vermenigvuldigen van de gevangen snoeken in centimeters. Aan de eindstand van de top drie van de ochtend kwam namelijk geen verandering meer in. Deze drie vissers wisten helaas in de boezem geen snoek meer te vangen maar dat betekende wel dat de eindstand tijdens de ochtendsessie al de boeken in was gegaan.

Met vier gevangen snoeken mocht Patrick de Jong zich weer de ware kampioen noemen. Voor het bestuur is dit geen verassing te noemen omdat Patrick bijna al de (bestuur)wedstrijden van de afgelopen jaren reeds winnend wist af te sluiten.

Einduitslag Roofviswedstrijd 2013.

Met een totaal van 17 snoeken viel de vangsten dit jaar niet echt tegen.


Helaas wist niet iedereen een roofvis te vangen. Hopelijk volgende keer meer geluk.

Speciale dank gaat uit naar Bert Kooyman voor het organiseren van de wedstrijd. Anton de Vries van de Snuffelhoek voor de prijzen en petjes en handwarmers. Patrick de Jong voor de rookworsten en als laatste dank voor Linda die tijd heeft vrij weten te maken om achter de bar en in de keuken ons te voorzien van eten en drinken.

13 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Heather
Heather
Oct 10, 2021

This is a great post thhanks

Like
bottom of page