top of page
  • Foto van schrijverVAH

JEUGD ROOFVISDAG 2013


Roofvisdag 2013 voor de Jeugd in Alblasserdam.


Voor het tweede jaar heeft  de jeugdcommissie van de  hengelsportvereniging  V.A.H  een roofvisdag  georganiseerd voor de jeugd vanaf 10 jaar. Er konden zich 56 kinderen  inschrijven voor deze dag. Het aantal was afhankelijk van de aantal vrijwilligers met boten die bereid waren om te helpen op deze dag.


Vorig jaar hebben we voor het eerst deze dag georganiseerd en er zou door één persoon voor dit jaar boten geregeld worden maar helaas om duistere redenen heeft deze persoon niks meer van zich laten horen. Het was nu kort dag voor de organisatie om vrijwilligers met een boot te vinden die bereid waren te helpen. Via de Hengelsportzaak de “Snuffelhoek” en een oproep via Total Fishing hebben we 7 boten bij elkaar gekregen.


Het was toch nog spannend op de zaterdag ochtend of alle boten zouden komen. 5 Personen hadden we nog nooit eerder ontmoet, alleen maar via de mail en telefonisch contact mee gehad. Het was dan ook geweldig om de boten één voor één uit de mist op te zien doemen, de Dag kon beginnen!!!!!!


De kinderen werden om 9.30 verwacht om zich aan te melden en na het in ontvangst  nemen van een rugzak met inhoud en een gevulde koek werden de groepen bekend gemaakt. We hadden 4 groepen en per groep werd er een onderdeel gedaan en hier  stond 1 uur voor. De onderdelen waren:  Maken van een spinner en een onderlijnen, werpen vanaf de kant met kunstaas, kijken naar een film en werpen in een ton en dan  het trollen met kunstaas vanuit een boot.


Voor de het maken van de spinners hebben we het materiaal gekregen van Lureparts.nl en willen hier Oscar Wissink hartelijk voor bedanken. Het materiaal voor de Onderlijnen en een aantal pluggen zijn beschikbaar gesteld door Hengelsport winkel  “De Snuffelhoek” Anton de Vries hartelijk dank hiervoor. De Kinderen vonden dit toch wel een mooi onderdeel  om te doen en dat onderleiding van twee niet roofvissers en ach zo leer je zelf ook nog wat bij.


Tussen de middag was het tijd om te eten en de broodjes worst en soep vielen goed in de smaak bij iedereen en de dames konden het amper bij benen om de hongerige monden te vullen, dames hartelijk dank hiervoor . Na het eten konden de 2 laatste uren van start gaan.


Met het vangen van een roofvis konden de kinderen een prijs winnen vanaf de kant is er geen vis gevangen en vanuit de boot was het in de ochtend niet echt goed en tot de laatste groep stond Thijs Verloop bovenaan met een snoek van 61 cm. De boten van de laatste groep kwamen één voor één binnen en uit deze groep kwamen de nummers  1,2 en 3. Het was een geweldige ervaring om mee te varen op zo’n boot en de bestuurders van de boten hebben soms gebruik gemaakt van de totale aantal pk’s  achter de boot en dit was een geweldig ervaring.


Om 3 uur waren we klaar met de activiteiten en kon de prijs uitreiking  plaats vinden

10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page