top of page
  • Foto van schrijverVAH

SCHIMMELTROFEE 2013

Na 2 jaar achter elkaar de forellen te hebben belaagd, staan dit jaar de karpers op het verlanglijstje. Gekozen werd op zaterdag 6 april voor een vijver op het terrein van:

Hier zijn 2 vijvers specifiek ingericht voor het vissen op karper en steur. Vooraf werd bepaald dat alleen de gevangen karpers zouden meetellen voor het eindklassement, daarbij ging het om de lengte van de karpers en niet om het gewicht. Helaas werd deze wedstrijd niet met het voltallige bestuur vervist aangezien 2 bestuursleden andere verplichtingen hadden. Degene die wel visten waren Henk Velthuis, Bertus Goudswaard, Marc in t’Veld en Hikmet Hakioglou en Patrick de Jong.


Ondanks de redelijke weersvoorspellingen met een middagtemperatuur van 8 graden en een zonnetje, was het vooral s’ochtends door de straffe oostenwind ijzig koud. Nadat iedereen zijn stek had ingenomen kon rond 09:00 uur worden gestart in vijver 3.


Na ongeveer 20 minuten vissen, klonk er een kreet uit de hoek van de vijver. Hikmet stond met een kromme hengel en had de eerste karper gehaakt, 57 cm. Een kwartier later was het weer raak in dezelfde hoek, Hikmet zijn tweede, 54 cm. Een voortvarende start voor hem.


Na een uurtje vissen had Patrick een nieuwe voerstek gemaakt, een stukje dichter onder de kant. Niet snel daaa ving ook hij zijn eerste karper, 54 cm. Die stek leverde snel een aantal vissen op. Ondertussen was Bertus gaan verkassen naar de overkant van de vijver, een goede keuze want ook die begon leuk te vangen.


Henk zat inmiddels ook al een tijdje met een kromme hengel, maar kreeg de vis nauwelijks van de grond. Na een lange strijd moest een steur van bijna een meter zich overgeven en laten scheppen. Niet lang daaa ving ook Henk zijn eerste karper, 52 cm.


Zo was het eerste dagdeel alweer ten einde en stopte we om 12:00 uur voor het nuttigen van een broodje in de kantine. Op dat moment stond Patrick aan kop met 8 vissen, Bertus had er 5, Hikmet 3, en Henk 1. Marc had nog geen vis kunnen vangen, maar ging, nadat het zonnetje was doorgebroken, vol goede moed aan het tweede bedrijf beginnen. Er zou nog gevist worden van 13:00 tot 15:30.


Bertus had zijn aas nog maar net richting de bodem laten zakken en het was gelijk alweer prijs. Marc was zijn geluk op een andere stek aan het beproeven en Henk ving inmiddels zijn 2e steur, 91 cm. Ook Patrick ving weer karper.


Bertus begon Patrick al aardig te naderen en dus gingen zij nek aan nek! Henk ving zijn 2e karper en stond dus op 2 steuren en 2 karpers. De tijd begon te dringen en een uur voor tijd ving Patrick nog een karper van 50 cm, dit bleek de laatste van de dag. Het was ineens helemaal gedaan met de activiteit van de vissen. Hooguit kreeg men nog een tikje op de pen, maar dit resulteerde niet meer in vangsten.


Na telling bleek Patrick de winnaar met 11 vissen, totaal 567 cm. Voor hem was dit de derde keer op rij dat hij de Willem Schimmeltrofee wist te winnen, daardoor mag hij de wisselbokaal houden.

Bertus werd 2e met 9 vissen, totaal 500 cm. Hikmet werd 3e met 3 vissen, totaal 166 cm. Henk werd 4e met 2 vissen, totaal 98 cm. Marc wist jammerlijk geen karper op de kant te krijgen en werd dus 5e.


Ondanks het feit dat we als bestuur niet compleet waren hebben we er toch een geslaagde dag van kunnen maken. Het was een mooie, goed verzorgde locatie dus waarschijnlijk voor herhaling vatbaar!


Het Bestuur.

13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page