top of page
  • Foto van schrijverVAH

JEUGD KIJK EN DOE DAG 2013


Zaterdag 7 september hebben de verenigingen” V.A.H.” en “Ons Belang” uit Alblasserdam in samenwerking met Sportvisserij Zuidwest Nederland een kijk en doedag georganiseerd aan het Rijzenwiel.


Deze dag was bedoelt om de kinderen een beetje wegwijs te maken en uitleg te geven over witvissen, roofvissen, karpervissen en vliegvissen daaaast hadden we Louis Antonis en Henk Nederveen 2 ervaren vismeesters die de kinderen uitleg gaven over het leven in en om het water en de diverse vissoorten.


In totaal hebben zich 92 kinderen opgegeven voor deze dag. Om 9.30 moesten ze zich verzamelen en kon er om 10.00 uur gestart kon worden. Na de groepsindeling konden ze naar hun eerste onderdeel.


Bij het roofvissen mochten de kinderen een onderlijn maken en konden ze werpen met een plug in een specie kuip en uiteraard ook in het water.


Bij het witvissen mochten de kinderen een tuigje maken en konden ze 30 minuten vissen, elk gevangen vis werden gemeten en de centimeters waren gelijk de punten.

Bij het karpervissen mochten ze een onderlijntje knopen en werd er uitleg geven over het verantwoord omgaan met de karper door de leden van KGB baits . De groepen in de middag konden 2 x getuige zijn bij het vangen van een karper. Clint van Pelt de jongste telg van KGB baits wist de aanbeten te verzilveren.


Bij het vliegvissen mochten de kinderen werpen met een vliegvishengel en sommige kinderen hadden het geluk dat ze een vliegje mochten binden.


Om 12.00 uur was het tijd voor patat met een kroket of frikadel. Na een lange mooie geslaagde dag was het om 16.00 uur tijd om naar huis te gaan. De 10 kinderen met hoogst aantal punten kregen nog een Waardebon mee van Hengelsport winkel de Snuffelhoek. Onder de kinderen werden ook een 5 tal setjes verloot van Piet Vogel Rig Solutions.


Als Jeugdcommissie kijken we terug op een zeer geslaagde dag en willen we alle vrijwilligers bedanken die van deze dag een succes hebben gemaakt. Onze speciale dank gaat uit naar de Lidl Alblasserdam, C1000 Nieuw lekkerland , Bezemer Dijk bestratingen en Sportvisserij Zuidwest Nederland zij hebben deze dag mede mogelijk gemaakt.


22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page