top of page
  • Foto van schrijverVAH

KARPERKOPPEL WEDSTRIJD 2017

Bijgewerkt op: 30 okt. 2018

Van 19 Mei t/m 21 Mei vond voor de leden van de V.A.H. weer de eerste karper koppel wedstrijd van 2017 plaats. Met totaal 7 koppels werd er op vrijdagavond om 18.00 uur begonnen aan de wedstrijd om vervolgens op zondagmiddag 21 Mei rond 12 uur de hengels weer binnen te draaien. De weersverwachting was vooral op vrijdag gunstig te noemen. Een harde wind uit het zuidwesten en drukkend weer. Zaterdag zou het weer zonnig worden met oplopende temperaturen en in de middag kans op een onweersbui. Gespannen wat er ging komen ging iedereen de eerste nacht in. De volgende ochtend kwamen langzaam de appjes via de groepsapp binnen. Is er vis gevangen en welke koppel is dit geweest? Het kwam er op neer dat de vangsten zeer teleurstellend zijn geweest. Koppel Zanen / Hakioglou konden zich gelukkig prijzen met een schubkarper van 9750 gram en koppel Hubers / in ’t Veld wisten in de vroege ochtend een klein spiegeltje te vangen. Voor de rest was het de eerste nacht stil geweest. In de loop van zaterdagochtend kwamen er blijkbaar een school kleine spiegelkarpertjes op de stek van Hubers en in ’t Veld te azen want ze wisten over de gehele dag en vroege avond meerdere spiegeltjes te vangen. Geen gewichtige karpers maar met een gewicht van 750 gram tot 2,5 kilo telden deze vissen uiteraard wel gewoon mee.

De laatste avond en nacht van de eerste karper koppel wedstrijd ging weer snel in. Het was helaas vanwege het mooie weer druk op het water met diversen bootjes. Om 18.00 uur kwam de glashopper ons ook nog eens plagen om richting Kinderdijk te varen. Onbegrijpelijk dat zo’n schuit zijn rondjes vaart op ons water en niet op bijvoorbeeld de Lek. Daar zou hij meer op zijn plaats zijn. Zijn zuigkracht is bizar en je moet echt je hengels binnen draaien als je je onderlijn en lood wilt behouden. Uiteraard komt dat ding ook weer terug dus dan maar de hengels even wat langer op de kant. Wie dacht dat daarna de rust wel weder zou keren kwam bedrogen uit want om half 00.30 kwam er nog een boot vol dronken lallende mannen langs. Het leek of de gondelvaart al was begonnen. Niet echt positief voor de rust op het water helaas. Zondagochtend kwam uiteraard weer de groepsapp tot leven. Weer een grote teleurstelling bij de meeste koppels want de vangsten waren wederom slecht te noemen. Koppel de Vries / Barendrecht wist gelukkig nog een karper van 10.230 gram te vangen en ook koppel Hubers / in ’t Veld wisten behalve twee kleine spiegeltjes, toch ook nog een grotere karper van ruim 8000 gram te vangen. Hopelijk zijn de vangsten in oktober beter en vangen de overige koppels ook vis want er is nog niets beslist natuurlijk.

De tussenstand is nu als volgt.


 oppel Hubers / in ’t Veld 15.055 gram

Koppel de Vries 10.230 gram

Koppel Zanen / Hakioglou 9.750 gram


De loting voor de laatste wedstrijd gehouden op 6 t/m 8 oktober, zal waarschijnlijk verricht worden op of woensdagavond 4, of donderdagavond 5 oktober in ons clubgebouw aan de Nicolaas Beetstraat. Dit wordt nog later definitief bekend gemaakt.


Namens de karper commissie.


Marc in ’t Veld & Hikmet Hakioglou

179 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page